Pencapaian Terkini Belajar Buat Blog Dari Saya Blogger Tak Ternama

Hoho! Memandangkan saya dah sembang pasal belajar buat blog PERCUMA tapi POWER disini…

Sudah pasti korang yang TERJUMPA blog ini nak tau gak laa kan results2 pencapaian saya blogger – si bongkok tak ternama ini… 🙂

Dimana baru-baru ini saya telah bersama-sama puluhan blogger ternama Malaysia menyertai contest seo yang dianjurkan oleh pihak ilancee dot com – Pusat servis jual beli online yang semakin mendapat tempat khususnya daripada rakyat Malaysia.

Contest tersebut dianjurkan selama lebih kurang 2 bulan tak silap saya….

Pada awal penyertaan saya dalam contest seo ilancee 2017 ini, saya memang sudah tahu yang saya tak mampu untuk menang contest tersebut apatah lagi berada sekurang-kurangnya TOP 5 daripada mereka yang sertai contest ini.

Saya setup blog percuma sepertimana blog ini kurang daripada 1minggu selepas contest seo itu berlangsung.

Dan saya daftarkan diri untuk contest tersebut pada 28 febuari 2017 yang lepas.

Tak angin, takde ribut admin iLancee pon reply kepada saya untuk tujuan pengesahan bagi blog penyertaan saya tue….

Dan saya dimaklumkan bahawa….

contest seo ilancee 2017, keputusan contest ilancee 2017, penyertaan contest seo ilancee 2017 dibatalkan

Untuk pengetahuan kalian, di awal penyertaan, pihak admin tidak ada langsung mention kesalahan menggunakan nama ilancee pada mana-mana domain yang ingin didaftarkan… 🙂

Saya anggap ianya hanyalah kesilapan teknikal yang tidak disengajakan.

Cuma alasan pengesahan daripada pihak admin adalah – JIKA SAYA MENANG, blogger yang bertanding akan mempertikaikan keputusan tersebut….petanda dimana saya mungkin anda menang kot… 😀

Saya memang tidak jangka keputusan yang saya akan menang sebenarnya…sebab saya yakin blogger yang bertanding dalam contest seo ilancee ini terdiri daripada pakar-pakar seo Malaysia yang sering kali monopoli mana-mana pertandingan seo peringkat tempatan.

Sebagai seorang blogger, saya tertanya-tanya sampai hari ini, adakah MUDAH jika BLOG BARU tak sampai 2 bulan setup dari medium PERCUMA seperti wordpress dot com BOLEH menang contest seo seperti ilancee ini?

Dan keputusan rasmi dan terkini bagi contest seo ilancee 2017 adalah….

contest seo ilancee 2017, keputusan contest ilancee 2017, penyertaan contest seo ilancee 2017 dibatalkan

Nah! Rasa macam nak terjun bangunan klcc jek bila dapat tahu blog percuma saya tue telah berjaya menduduki tangga teratas bagi contest seo tersebut… 🙂

Dan lebih memeranjatkan apabila selepas beberapa hari keputusan rasmi keluar, saya dapati keputusan CUKUP LUAR BIASA berlaku seperti dibawah ini….

contest seo ilancee 2017, keputusan contest ilancee 2017, penyertaan contest seo ilancee 2017 dibatalkan

Sampai 2 LINK blog yang serupa tak siap nie berjaya mengungguli contest seo tersebut.

Saya amat bersyukur atas pencapaian tak seberapa saya ini… 🙂

Anda tidak percaya? Saya sendiri 10x ganda tidak percaya dengan keputusan ini… 🙂

Kesimpulan yang ingin saya berikan disini adalah :

  • Untuk belajar buat blog & menghasilkan result dalam enjin carian yang baik BUKAN 100% bergantung kepada blog yang cantik dan perkara-perkara yang berkaitan dengannya TETAPI bagaimana anda faham untuk bina blog dengan kaedah yang betul.
  • Mitos yang mengatakan HANYA dari domain blog BERBAYAR sahaja mampu mencapai keputusan yang baik dalam enjin carian terutamanya GOOGLE adalah MITOS/BOHONG/KELENTONG semata-mata sebab saya telah buktikan kepada anda!

Dan kini saya sedang ingin membuktikan kepada anda yang blog percuma serupa tak siap yang sedang anda baca ini juga sedang berentap dengan puluhan blogger-blogger ternama Malaysia bagi contest seo – belajar buat blog.

Saya akui TIDAK MUNGKIN yang KEAJAIBAN berlaku untuk kali yang kedua namun berkat doa anda mungkin akan membantu saya….ameen!

Dan keputusan tidak rasmi setakat mana artikel ini ditulis, kedudukan saya dalam contest tersebut adalah….

belajar buat blog, belajar buat blog percuma, menulis blog, menjana pendapatan melalui Blog, tips penulisan blog, rahsia blogger, contest seo belajar buat blog, perniagaan internet, panduan buat blog percuma, teknik buat blog percuma,

Hoho2…adakah keajaiban BAKAL BERLAKU sekali lagi untuk contest seo ini? Sama-sama kita nantikan nanti ya results rasmi dari penganjur.

p/s: Tinggal 1bulan lebih dari sekarang keputusan rasmi akan dimaklumkan. Dan masih terlalu awal untuk menganggap peluang saya memenangi contest seo ini namun segalanya saya hanya berserah kepada-NYA yang maha mengetahui…ameen

p/p/s: Jika anda ingin bertanyakan sebarang persoalan kepada saya, korang bleh roger saya di blog rasmi saya iaitu PerniagaanInternetHQ.com ( blog yang tak berapa nak siap tue… 😛 )